Skip to content

Over mij

Marleen de Bruin-Driever, 45 jaar, violiste:


Ik heb met veel plezier gestudeerd aan het Koninklijk Conservatorium in Den Haag;
Hoofdvak viool bij Isabelle van Keulen ( diploma eerste fase, docerend musicus ) en vervolgens bij Vera Beths en Janet Krause ( diploma tweede fase, uitvoerend musicus). 
In deze periode heb ik veel kamermuziek gespeeld en solo gespeeld met diverse orkesten met o.a. het vioolconcert van Mendelssonh, Kabalewsky en Wieniawsky.

Ook deed ik orkestervaring op door te spelen als remplacant en samen te werken met inspirerende dirigenten als Valery Gergjev, Jaap van Zweden, Reinbert de Leeuw en Ton Koopmans. Met het Metropole Orkest speelde ik ook lichte en jazzmuziek, o.a. bij North Sea Jazz Festival en werkte ik mee aan vele studio-opnamen.


Vanuit huis begon ik zo’n 25 jaar geleden met mijn eigen lespraktijk en ik heb vele leerlingen zien groeien van beginner tot (ver)gevorderd violist. Ontzettend mooi te ervaren hoe je leerlingen met de juiste aanwijzingen, studiewijze en motivatie kan begeleiden in hun ontwikkeling als violist en mens. Voor elke leerling streef ik naar een passende persoonlijke aanpak, met hoorbaar resultaat!

Vanaf 2003 heb ik een vaste aanstelling als plaatsvervangend aanvoerder 2e violen bij Philharmonie Zuidnederland (fusie uit 2013 van Brabants en Limburgs Symfonie Orkest).
Omdat ik vele audities van anderen heb bijgewoond, en uit ervaring weet waarop gelet wordt, begeleid en coach ik regelmatig reeds afgestudeerde violisten voor concerten of in hun aanloop naar auditie voor een orkestbaan.
Bij mijn orkest ben ik -naast violiste- ook actief in het ontwikkelen en geven van educatieve workshops voor basisonderwijs en het verzorgen van concertpresentaties.

Yoga en pilates zijn twee andere grote interesses van mij waar ik me ook intensief mee bezighoud en opleidingen in afgerond heb. Beide bewegingsvormen houden me gezond, soepel en sterk en dit komt ook mijn vioolspel ten goede! Bij het lesgeven kan ik door deze ervaring vioolleerlingen extra helpen met een goede houding, ontspannen manier van spelen en voorkomen of verhelpen van blessures. Sinds 2020 ben ik begonnen met het geven van online lessen. Een nieuwe digitale uitdaging die ook heel veel voordelen blijkt te hebben.

Ervaar wat online vioolles voor jou kan betekenen en geef je op voor een proefles!

Tot ziens op Skype, groetjes
Marleen de Bruin-Driever